'Krachtige' upgrade gepland voor beide Williams-coureurs

WilliamsF1_21237_HiRes

Na een paar weekenden te hebben gerouleerd met verschillende onderdelen zullen beide Williams-coureurs in Silverstone met upgrades rondrijden. De upgrade is niet gloednieuw, maar heeft nog niet op beide auto's tegelijkertijd gezeten.

Het gaat om een component dat afgelopen weekend alleen op de auto van George Russell zat, dat verklaart volgens head of vehicle performance Dave Robson, het tijdsverschil tussen Russell en Latifi en de twaalfde plek tijdens de kwalificatie voor Russell. 'Met de afwezigheid van de media is het misschien niet iedereen opgevallen, maar de auto's verschillen een beetje van elkaar.'

'Het is een vrij krachtige upgrade dus de coureurs zullen blij zijn dat ze er allebei gebruik van kunnen maken op Silverstone.' Op de vraag hoeveel de upgrade bijdraagt over een rondje heeft Robson alleen geen antwoord. Het moge duidelijk zijn dat het verschil significant genoeg is om het component er fulltime op te zetten.

Het is in ieder geval goed om te zien dat het team uit Grove weer in staat is om hun auto te verbeteren. De afgelopen twee jaar leek het alleen maar bergafwaarts te gaan met één van de meest iconische Formule-1 teams aller tijden, daarom is het mooi dat er nu weer nieuwe onderdelen komen die ook nog eens goed werken.

Punten lijken steeds dichter bij te komen voor Williams en met Haas en Alfa Romeo die beiden ook moeite hebben dit seizoen lijkt er nog heel wat mogelijk voor Williams bij de constructeurs, als het zo blijft doorontwikkelen.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden