Kritische Stroll begrijpt niets van tactische keuzes Racing Point

56173152_10156973111462936_5011304919701913600_o

Lance Stroll heeft na afloop van de Chinese Grand Prix zijn twijfels geuit over de tactiek die hij kreeg voorgeschoteld van Racing Point. De Canadees had zicht op punten, maar kwam uiteindelijk als twaalfde over de finish.

"We hadden vandaag een veel beter resultaat kunnen boeken", aldus Stroll tijdens zijn perspraatje. "We reden voor Alexander Albon, maar door een undercut van hem belandden we uiteindelijk buiten de punten. Dat mag niet gebeuren."

Stroll vindt dat zijn team zelf het initiatief had moeten nemen en niet de undercut van Albon af had moeten wachten. "We reden in niemandsland en hadden de juiste strategie voor het uitkiezen. We lieten ons echter verschalken door een simpele undercut."

"Omdat ik achter Albon kwam te zitten, reed ik in vuile lucht en kon ik hem niet meer inhalen. Vervolgens besloten we om dan maar een extra stop te maken, maar ook dat leverde niet veel op. Uiteindelijk heb ik nog wel Kevin Magnussen in kunnen halen, waardoor ik als twaalfde ben geëindigd."

Strolls teamgenoot Sergio Pérez finishte als achtste. Met slechts twee punten staat Stroll op de veertiende plaats in het kampioenschap.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen