Kvyat: “Teams willen ervaren coureurs in 2022”

door Tim Koenders
AP-24H1XEJCH2111_news

Daniil Kvyat wil in 2022 terugkeren in de Formule 1. De Rus ziet zeker mogelijkheden aangezien de reglementen wijzigen. Kvyat is van mening dat wanneer de reglementen wijzigen teams op zoek gaan naar ervaring, hij hoopt hierop in te kunnen spelen.

Danill Kvyat rijdt al een aantal jaar in de Formule 1. Hij begon zijn Formule 1 carrière bij Toro Rosso. Het jaar daarvoor reed de Rus nog in de GP3. Na één jaar voor Toro Rosso te hebben gereden maakte hij direct de stap naar het grote Red Bull Racing. In dat jaar eindigde hij als zevende in het kampioenschap voor Ricciardo. Het jaar daarop begon niet goed, hij eindigde in China op het podium maar werd na de Grand Prix van Rusland teruggezet naar Toro Rosso. In 2018 stond hij een jaar aan de kant en in 2019 maakte hij weer een terugkeer. Toro Rosso werd in 2020 AlphaTauri, hij reed het seizoen uit maar zijn contract werd niet verlengd. In 2021 zal Yuki Tsunoda het stuurtje van Kvyat overnemen. Voor 2021 heeft de Rus geen stoeltje weten te bemachtigen maar hij hoopt op een terugkeer in 2022.

Kvyat is van mening dat al zijn ervaringen bij moeten dragen aan zijn terugkeer. In 2022 komen er nieuwe reglementen in de Formule 1 en de Rus denkt dat teams dan op zoek zijn naar ervaring. Het begin van zijn Formule 1 carrière ging erg snel. Van de GP3 naar Toro Rosso en na één jaar al naar Red Bull. Achteraf denkt Kvyat dat het allemaal te snel is gegaan. Sinds zijn terugkeer in 2019 heeft hij het gevoel dat hij ieder weekend kan presteren. Kvyat heeft aangegeven dat hij open staat voor een rol als reservecoureur in 2021 maar dat hij er alles aan gaat doen om in 2022 op de grid te staan.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen