Kyle Busch uitgeschakeld in NASCAR play-offs

door Tim Koenders
Rudy-van-Buren-1-2

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug op de NASCAR race van afgelopen weekend. Het meest opvallende was dat de regerend kampioen Kyle Busch is uitgeschakeld. Hij kan zijn titel niet meer verdedigen.

“Regerend kampioen Kyle Busch zit er niet meer bij. Hij kan zijn titel niet verdedigen. Hij gaat niet verder in de play-offs. Het is nog nooit gebeurd dat de regerend kampioen zo vroeg al uit de play-offs is vertrokken. Kyle Busch heeft de twijfelachtige eer om dat nu wel te doen. Hij zit niet bij de beste acht. Wie dat wel zit is Chase Elliott, hij won de race op de Charlotte Motor Speedway Roval. Deels op de oval en deels op het binnenterrein van het circuit. Elliott is een echte road course specialist. Hij won hier al voor de tweede keer.”

“Hij zit dus wel bij de laatste acht. Hij is ook de meest populaire coureur in NASCAR. Volgende week gaan ze rijden in Kansas. Dan rijden ze drie races in de ‘round of 8’. Dan blijven er nog maar vier coureurs over die op acht november in Phoenix uit gaan maken wie de kampioen wordt. De coureur wie van die vier als beste finisht is de kampioen. Dat is allemaal pas acht november. Eerst nog volgende week zondagavond in Kansas.”

De volledige update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen