Lammers: ''Een race op Zandvoort zonder fans is ondenkbaar''

door Hidde Wissels
59915706_578092192598890_7065724819856332895_n

Jan Lammers, Sportief Directeur van de Nederlandse Grand Prix, zegt dat het ondenkbaar is om de terugkeer van de Grand Prix achter gesloten deuren te houden. De Formule 1 zou in mei sinds 1985 terugkeren naar de duinen in Zandvoort, maar de Grand Prix is zoals vele sportevenementen uitgesteld vanwege het coronavirus.

Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat de Canadese Grand Prix officieel werd uitgesteld. De eerst volgende race die nu op de planning staat is de Franse Grand Prix in het weekend van 28 juni op Circuit Paul Ricard. Sportief Directeur van de Formule 1 Ross Brawn maakte afgelopen week bekend dat het nog mogelijk is om negentien Grands Prix dit jaar te organiseren, als sommige daarvan achter gesloten deuren gehouden kunnen worden. Lammers heeft liever dat het evenement wordt uitgesteld naar 2021, dan het zonder publiek te organiseren.

''Een race zonder fans is een ondenkbaar scenario", vertelt Lammers aan Autosport. ''Als je een race hebt, moet je die zonder compromis kunnen houden. Je moet het kunnen vieren. Voor ons gaat het om de terugkeer van de Formule 1 na 35 jaar. Dat zou een geweldig feest moeten zijn dat je met iedereen wilt vieren."

Lammers erkent echter dat Zandvoort haar standpunt zou moeten heroverwegen als de Formule 1 een formeel verzoek zou indienen. Tot dusver is dat nog niet gebeurd.

''Als ons die vraag wordt gesteld, moeten we er serieus over gaan nadenken'', geeft Lammers toe. ''Een race zonder fans is niet iets waar we aan willen denken totdat ons die vraag wordt gesteld. Gelukkig is dat nog niet gebeurd. Wat ons betreft is het gewoon niet mogelijk'', besluit hij.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden