Lammers: ''Financiële tegemoetkoming GP zonder fans''

door Hidde Wissels
Zandvoort-Jumbo-Racedagen-2018

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, zou een Grand Prix zonder fans willen organiseren, alleen moet er dan wel een financiële tegemoetkoming tegenover staan. Ook vindt hij het belangrijk dat de fans het met deze beslissing eens zullen zijn.

De bezoekers van een GP-weekend brengen voor een groot deel de inkomsten in het laatje. Zonder deze inkomsten wil Lammers een financiële tegemoetkoming terugzien. ''Je praat dan over best grote sommen geld die ze natuurlijk niet alleen in Zandvoort op moeten hoesten, maar ook in andere landen'', laat Lammers aan RTLGP weten. ''Het gaat er dus ook een beetje om hoe diep de zakken zijn van de FOM. Hoeveel kunnen zij überhaupt aan in deze moeilijke periode."

In een mum van tijd waren de tickets voor de Dutch Grand Prix uitverkocht. Lammers vindt daarom ook dat de fans een belangrijke stem hebben om de Grand Prix door te laten gaan zonder hun bezoek tijdens het raceweekend.

''Als er in Zandvoort zonder publiek gereden wordt zal dat zijn omdat het publiek het wil. We hebben toch gemerkt dat er veel sentiment heerst voor een Grand Prix die eerst alleen via de tv beleefd kan worden. Alleen in zo'n situatie kunnen wij het overwegen.''

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden