Lance Stroll baalt van gemiste kans op overwinning

GP2016_184806_54I0535

Lance Stroll mocht voor de tweede keer dit seizoen het podium beklimmen. De Canadees kon samen met zijn teamgenoot Sergio Perez het Racing Point feestje vieren, maar blikt toch met gemengde gevoelens terug op de race. “Het is natuurlijk een geweldig resultaat voor het team, maar ik heb het gevoel dat ik hier had kunnen winnen.

Stroll kende op het ‘Outer circuit’ in Bahrein een solide avond. De jonge Canadees reed een indrukwekkend lange stint op de zachte band en wisselde slechts één keer voor nieuw rubber. Stroll zag zich daardoor in kansrijke positie voor een podiumplek, maar moest teamgenoot Perez na een remfout laten passeren. Het wegvallen van beide Mercedessen zorgde er uiteindelijk voor dat de Racing Point coureur alsnog mee mocht naar het podium. Het is na zijn derde plaats in Monza zijn tweede top drie finish van het seizoen.

Na afloop van de race vertelt Stroll dat hij met gemengde gevoelens terugkijkt op het resultaat: “Het is natuurlijk een geweldig resultaat voor het team, maar ik heb het gevoel dat ik hier had kunnen winnen. Ik remde iets te diep bij het uitkomen van de pitstraat, waardoor Ocon mij voorbij kon. Daarna blokkeerde ik mijn wiel, waardoor Sergio mij passeerde. Uiteindelijk had ik niet de snelheid om Esteban in te halen, dus ik werd toen wat opgehouden. Maar ik ben uiteraard blij voor het team, want dit is een ongelofelijk resultaat. Een P1 en P3 is precies wat we nodig hadden met het oog op het constructeurskampioenschap.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen