Lance Stroll genoot van openingsronde GP Stiermarken

GP2108_130505_MS29917

Lance Stroll eindigde als achtste tijdens de Grand Prix van Stiermarken. De Canadees moest als negende starten en gaat met vier punten naar huis. Stroll liet weten erg te hebben genoten en tevreden te zijn met het resultaat. “We hebben het maximale eruit gehaald.”

Lance Stroll wist als enige Aston Martin in de punten te rijden tijdens de Grand Prix van Stiermarken. De Canadees eindigde als achtste terwijl zijn teamgenoot, Sebastian Vettel, slechts twaalfde werd. Door de behaalde punten schuift Stroll een plaatsje op in het kampioenschap. Hij haalt Esteban Ocon in en neemt de twaalfde plaats over. Stroll liet tegenover Ziggo Sport weten erg tevreden te zijn met zijn weekend.

Stroll liet weten genoten te hebben van de openingsronde. “De start was goed, ik had een mooi gevecht met Fernando Alonso, Charles Leclerc en Pierre Gasly.” Leclerc en Gasly raakten elkaar in de openingsronde, dit leverde Stroll twee gratis plaatsen op. Stroll wist zelf ook Alonso in te halen. “Vanaf dat moment was het gewoon hoofd naar beneden en vol in de aanval.” Alonso zat lang dicht achter Stroll, maar de Spanjaard kon hem niet inhalen. “Er zat niet veel meer in, de mannen van Ferrari zagen er snel uit. We hebben het maximale eruit gehaald.

Lees meer: Red Bull gewaarschuwd voor overwinningsviering Verstappen

Lees meer: Olav Mol: “Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden"

Lees meer: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden