Lance Stroll: “Ik ging te wijd en kwam op vuil"

Stroll-mexico-2021

Lance Stroll crashte hard tijdens Q1 voor de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico. Bij het uitkomen van de laatste bocht kwam de Canadees op het vuil en verloor hij de controle over zijn auto. 

De kwalificatie moest eigenlijk nog op gang komen voor het zover kwam was er al een rode vlag-situatie. Stroll had zijn Aston Martin in de muur gezet, waardoor de kwalificatie wat vertraging opliep. Gelukkig kon de 23-jarige ongedeerd uitstappen. “Ja, met mij gaat het goed”, vertelt Stroll aan Ziggo Sport. “De impact was niet zo groot dat viel best mee."

Lance Stroll / Aston Martin F1 Team / Grand Prix Mexico
Foto: Aston Martin F1 Team

“Ik had graag gezien wat er mogelijk was tijdens de kwalificatie"

In zijn eerste snelle run ging het richting het lange rechte stuk mis. Stroll kwam te wijd uit en was vanaf dat moment passagier in zijn eigen wagen. "Ik kwam te wijd uit de eerste bocht waardoor ik op het vuil kwam. Daardoor verloor ik de controle en kwam ik in de muur terecht."

Vanwege het verwisselen van motoronderdelen moet Stroll achteraan starten voor de race. Veel verandert er dus niet voor hem, al had hij graag willen zien wat er mogelijk was. "We moesten sowieso al achteraan starten vanwege de gridstraf, maar ik had graag gezien wat er mogelijk was met deze auto tijdens de kwalificatie."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Een van mijn beste ronden ooit"

Lees ook: Max Verstappen: “P3 beter dan P2"

Lees ook: Valtteri Bottas pakt pole position voor GP van Mexico

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen