Lance Stroll moet zichzelf herpakken na crash Saudi-Arabië

door Shakyra van den Heuvel
Aston Martin Bahrein 2024 auto Lance Stroll

Na afloop van de Grand Prix in Saudi-Arabië heeft Lance Stroll toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt die ervoor heeft gezorgd dat hij uiteindelijk is gecrasht. In ronde zes crashte hij in de muur waardoor hij zijn race moest staken. 

Stroll had een goede start op het Jeddah Corniche Circuit. Na de eerste bocht had hij Tsunoda ingehaald en kon hij de aanval inzetten op zijn andere concurrenten. In ronde zes ging het fout en crashte hij in bocht 23 waardoor het voor hem niet meer mogelijk was om de race te hervatten. Samen met Gasly was hij de enige uitvaller tijdens de race. Na afloop gaf Stroll toe dat het zijn eigen fout was. "Ik raakte net de binnenkant links in bocht 22, dus gewoon een fout", vertelt hij bij F1.com. Lance Stroll geeft aan dat hij zichzelf even moet herpakken na deze crash om zich zo goed te kunnen focussen op de aankomende Grand Prix in Australië. Zijn teamgenoot Alonso had een goede race en wist te eindigen op P5. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

Goed weekend

Stroll was gefrustreerd dat hij deze fout had gemaakt. Aston Martin had een goed weekend volgens hem. "Een teleurstellende manier om een goed weekend af te sluiten. Ik had heel hard gepusht in die openingsronden. De auto's om ons heen waren duidelijk sneller en de banden hadden het al moeilijk. Ik probeerde een gat te slaan en raakte de muur." Gelukkig kunnen ze ook een aantal positieve dingen meenemen uit dit weekend. Dankzij de goede eindpositie van Alonso wist het team van Aston Martin alsnog een aantal punten binnen te halen voor het constructeurskampioenschap. "Ik kijk nu al vooruit naar Australië Het is een race en een land waar ik echt van geniet en ik weet zeker dat we het momentum weer kunnen oppakken."

 

Lees ook: Olav Mol over prestatie Bearman: "We moeten niet overdrijven"

Lees ook: Felipe Massa spant officieel rechtszaak aan om verloren wereldtitel 2008

Lees ook: Wolff: Mercedes heeft 'fundamenteel' probleem met W15

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden