Lance Stroll: van rijkeluiszoon naar succesvolle Formule 1-coureur

Aston Martin Lance Stroll Abu Dhabi
Premium update

Lance Stroll is de Formule 1 binnengekomen als de zoon van Lawrence Stroll, die nu het team van Aston Martin bezit. De carrière van Lance Stroll kent een snelle vlucht, in acht jaar tijd is hij van het karten naar de Formule 1 opgestoomd. Inmiddels rijdt hij bij Aston Martin, wat eigendom is van zijn vader, Lawrence Stroll. Welke stappen heeft hij genomen om tot de Formule 1 te komen?

In 2008 begonnen de eerste stapjes van Lance Stroll in de autosport. De toen tien jaar oude Canadees begon met het karten in verschillende Canadese karting kampioenschappen. Daar bleek hij erg succesvol te zijn, hij wist in twee jaar tijd verschillende podiumplekken te behalen. In 2010 wist hij zichzelf op de kaart te zetten door in de Florida Winter Tour de Rotax Micro Max-klasse te winnen. Hierdoor tekende Ferrari hem voor de Ferrari Driver Academy, hiermee werd hij een van de jongste coureurs die een contract bij een Formule 1-team tekende. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden