Lance Stroll zonder rondetijd in kwalificatie door rode vlag

GP2107_093843_J5A3340

Lance Stroll kende een slechte kwalificatie in Frankrijk. De Canadees wist allereerst geen goede rondetijd neer te zetten, overschreed de track limits waardoor hij zijn tijd kwijt raakte en daarna was er geen tijd meer door de rode vlag na de crash van Mick Schumacher. De Aston Martin-coureur zal zondag als één na laatste de race aanvangen.

"Mijn rondetijd werd geschrapt in de eerste ronde en in de tweede ronde een rode vlag, dus geen rondetijd vandaag, wat shit is", liet Stroll tegenover Rick Winkelman bij Ziggo Sport weten. "We gaan zien hoe de race loopt, misschien kan wat regen de boel opschudden. Maar zonder regen zal het hier moeilijk worden. Het is nooit goed om vanaf achteraan te starten."

Lance Stroll / Aston Martin / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Via zijn team liet Stroll weten dat hij best tevreden was met de ronde waar hij mee bezig was totdat Schumacher zijn Haas crashte. "Ik ben best blij met de auto en waar we stonden aan het begin van de kwalificatie. Helaas een rode vlag in mijn tweede run, dus helaas vandaag geen tijd op de borden wat natuurlijk erg frustrerend is. Ik kijk uit naar de race."

Lees ook: Russell: “Hoop dat het tijdens race gaat regenen”

Lees ook: Arthur Leclerc pakt eerste F3-zege in tweede race Frankrijk

Lees ook: Gasly blij met P6-kwali voor thuisrace: “Leuke verrassing”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen