Norris: "Zonder lekke band had vierde plek erin gezeten"

2021QatarGrandPrixSundayGP2120_154028_2ST2102

Lando Norris kreeg tegen het einde van de race in Qatar te maken met een lekke band. Daardoor zag de Britse McLaren-coureur goede punten in rook opgaan. Norris finishte uiteindelijk als negende en nam dus maar twee schamele puntjes in ontvangst op het Losail International Circuit.

Na afloop van de kwalificatie sprak Norris met Ziggo Sport en liet weten dat hij een paar problemen had tijdens de race.  "Daardoor moesten we veel besparen. Ik denk dat we zonder de lekke band vierde hadden kunnen worden."

Lando Norris / McLaren / Doha / Qatar / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Gevecht voor podiumplek

Daarnaast denkt de jonge Brit dat, wanneer het team alles goed gedaan had ze het Fernando Alonso zeker moeilijk hadden kunnen maken voor P3. "Ik zeg niet dat we hem makkelijk in hadden kunnen halen, want ik denk dat Fernando de lastigste is op de grid om in te halen, zeker als het om een podiumplek gaat", ging Norris verder.  "Ik had hem in ieder geval een gevecht moeten bieden voor de derde plek, maar we konden helaas niet meedoen."

Op naar het zwembad

Jack Plooij begon het interview al door te zeggen dat ze beter naar het zwembad konden gaan, zo werd het interview ook afgesloten. "Ik ga nu", grapte Norris. "Niemand is geïnteresseerd in de andere coureurs, interview Alonso nog even en ga dan ook", spoorde hij Plooij aan.

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Qatar, de race

Lees ook: Sergio Pérez: “We speelden het veilig”

Lees ook:  Olav Mol: “Circuit Qatar mist nog een grote ballen-bocht”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden