Lando Norris blij met P3: "Een verrassing"

2021SaudiArabiaGrandPrixFridayGP2121_190548_2ST3125

Waar Lewis Hamilton en Max Verstappen streden om de laatste pole position van het wereldkampioenschap in 2021, kwam Lando Norris aardig in de buurt. In de laatste ronde perste Norris er een sterk rondje uit, dat hem een derde positie opleverde. 

Op de vraag waar het goede rondje vandaan kwam, kon de Brit niet zo goed antwoord geven. "Ik had al een goede eerste ronde in Q3. Toen heb ik wat verbeterd, maar ik maakte ook een paar fouten. Uiteindelijk reed ik aan het einde een sterke ronde", veronderstelde Norris tijdens het podiuminterview met David Coulthard. De mogelijkheid om mee te strijden voor pole position was er niet, maar ondanks dat was P3 een fijne verrassing voor de McLaren-coureur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

'Wil me er niet mee bemoeien'

Aangezien Norris de Grand Prix van Abu Dhabi als derde van start gaat, kan hij de strijd om de wereldtitel van dichtbij meemaken. Toch is hij wel een beetje nerveus. "Ik wil eigenlijk gewoon blijven waar ik ben en dan zie ik wel hoe de strijd zich ontvouwt tijdens de race. Ik wil me er liever niet mee bemoeien omdat het kan zorgen voor een controverse." Of Norris er wel of niet voor gaat, betwijfelde hij nog even. "Ik ga mijn best doen en als ik een kans krijg, ga ik ervoor."

Lees ook: Lewis Hamilton: "Max verdient de pole"

Lees ook: F1-coureurs doen oproep om te vaccineren tegen corona

Lees ook: Verstappen voor Hamilton op eerste rij GP van Abu Dhabi

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden