Lando Norris dient Lewis Hamilton van repliek

D8TW-Q9W4AA77ft

Lando Norris en Lewis Hamilton kregen het in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Canada eventjes flink met elkaar aan de stok.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (34) vroeg tijdens de bijeenkomst aan Norris hoe oud hij was. Toen de coureur van McLaren hem vertelde pas 19 jaar te zijn, antwoordde Hamilton met een verbaasd 'wauw.'

Verderop in de persconferentie ging de Mercedes-coureur dieper in op de trend van steeds jongere Formule 1-debutanten. Die doen de sport geen goed, aldus Hamilton: "Het zou een sport voor kerels moeten zijn. Er komen nu veel jonge gasten en die hebben het allemaal erg makkelijk om zich aan te passen." Een van de klachten die Hamilton heeft over de hedendaagse Formule 1 is dat de auto’s te makkelijk te hanteren zijn door onder andere de stuurbekrachtiging.

Norris was niet van zijn stuk gebracht en kwam later met een gepast antwoord: "Hij zou zijn team kunnen vragen om de stuurbekrachtiging uit te zetten, als hij dat zou willen. Ik heb geen idee waarom hij dat nu zegt en niet toen hij net begon. Het zal wel gericht zijn tegen mij, George Russell (21) en Alex Albon (23) omdat wij de jongsten zijn en we misschien niet genoeg te lijden hebben."

Lewis Hamilton was zelf 22 toen hij in de Formule 1 debuteerde. Overigens zijn ook Max Verstappen (21), Charles Leclerc (21) en Lance Stroll (20) nog relatief jong.

Wil je alles weten over de Grand Prix van Canada? Luister naar de podcast Formule 1 aan Tafel voor een vooruitblik:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen