Lando Norris: "Eén van mijn beste kwalificaties dit seizoen"

door Jacobine van den Berg
2021BritishGrandPrixSaturdayGP2110_105740_2ST7706

Lando Norris start vanaf de derde startrij tijdens de Grand Prix van Qatar. Hij wist in de kwalificatie de schade beperkt te houden en kijkt tevreden terug op de sterke ronde die hij heeft neergezet. De Brit noemt het zelfs een van zijn beste rondes van dit seizoen.

Norris begint met een reactie op een moment in Q1 met Fernando Alonso. "Ik keek in mijn spiegels want Mazepin wilde mij inhalen, maar toen zag ik Fernando bijna niet", aldus de McLaren-coureur na afloop bij Ziggo Sport.

Ook was er sprake van een track limit in Q1. Er wordt aan Norris gevraagd of hij dan sneller uit zijn ritme is. Norris zegt zelf van niet. "Mijn eerste ronde was goed genoeg om naar Q2 door te kunnen gaan. Je verliest een beetje ritme, maar ik was zelfverzekerd over de rondes ervoor."

'Nog niet op het niveau van Ferrari qua pace'

De jonge Brit is van mening dat dit een van zijn sterkere kwalificaties is van dit seizoen. "Tijdens de training zaten we er nog ver vandaan. Ik was zeer verrast en we zitten niet op hetzelfde niveau als Ferrari qua pace, want zij deden het ook goed op de mediumband. Maar het voelt wel beter voor de race."

Lees ook: Lewis Hamilton: “De laatste ronde was geweldig”

Lees ook: Bottas over race Qatar: “Wordt twee tegen één”

Lees ook:Verzoek Mercedes afgewezen, geen straf Verstappen 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen