Lando Norris enorm blij met kwalificatie in de buurt van pole

2021MonacoGrandPrixThursdayGP2105_092019_ONZ5314

Lando Norris had een sterke kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De McLaren-coureur pakte de vijfde startplek en zat dicht in de buurt van pole. "Zo dicht in de buurt van P2 staan is enorm cool", vertelde Norris bij Grand Prix Radio.

Norris is enorm blij na afloop van de kwalificatie. "We hebben het goed gedaan als team. De auto is het hele weekend al erg goed", stelt de Brit. Om zo dicht in de buurt van pole te komen, voelt enorm bijzonder volgens Norris. "Ik denk niet dat er nog veel meer inzat. Ik reed een goede ronde."

Lando Norris / McLaren / Monaco / 2021
Foto: McLaren Media Centre

De McLaren-coureur is een beetje buiten adem, maar voelt zich erg goed. Hij ziet ook volop kansen voor de race. "We hebben de best mogelijke kans voor onszelf gecreëerd om punten te scoren tijdens de race", vertelt Norris. Toch gaat het geen makkelijke race worden. "Het is geen makkelijke baan om in te halen, dus we hebben een goede kans om de snelle auto's, bijvoorbeeld Lewis, achter ons te houden. Het is makkelijk om een fout te maken. Eén fout en je hangt in de muur... Onze uitgangspositie is in ieder geval goed."

Lees ook: Mick Schumacher: “Heb auto te hard gepusht”

Lees ook: F2: Théo Pourchaire (17) wint feature race in Monaco

Lees ook: Ricciardo strijdt nog altijd tegen teamgenoot Norris

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden