Lando Norris: "Goed weekend, maar kan beter"

2021BritishGrandPrixSaturdayGP2110_105740_2ST7706

Wederom heeft Lando Norris veel punten binnengesleept, wat hem naar de derde positie brengt in het kampioenschap. Een lange tijd lag de Brit op koers voor een eerste podiumplek bij zijn thuisrace, maar door een langere pitstop dan normaal zakte hij terug naar de vierde positie. 

De Grand Prix van Groot-Brittannië heeft Lando Norris twaalf punten opgeleverd. Na de start had Norris direct Valtteri Bottas ingehaald waarmee hij zicht had op een podiumplek. Toen de Brit binnenkwam voor een pitstop duurde het helaas zes seconden voordat de banden waren gewisseld. Daarna kwam Valtteri Bottas op zijn beurt binnen om een snelle pitstop te maken waarmee hij voor Norris terug het circuit op kwam. "Natuurlijk ben ik gefrustreerd. In de eerste stint hadden we een goede racepace, maar tijdens de tweede helft nam de wind toe en werd de racepace slechter", meldde de Brit aan Ziggo Sport. Verder veronderstelde Norris dat hij in de mogelijkheid was om mee te vechten voor het podium, maar dat het moeilijk was om in te schatten voor hoelang.

'Ook veel positieve punten'

De McLaren-coureur spreekt over een positief weekend en is tevreden met het resultaat. "We hebben steeds een sterke start waardoor ik een goede uitgangspositie heb. Ook heb ik Bottas lang achter me kunnen houden terwijl hij in een veel snellere auto rijdt." Natuurlijk kan het altijd beter en dat liet Norris merken tijdens het interview. "Het was een goed weekend, maar ik wil altijd meer en ben nooit helemaal tevreden." Inmiddels is de Brit een plek opgeschoven naar de derde positie in het kampioenschap.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: Charles Leclerc: "Ik heb 200 procent gegeven"

Lees ook: Lewis Hamilton wint GP Groot-Brittannië na crash met Verstappen

Lees ook: Lewis Hamilton: "Max gaf me geen ruimte"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen