Lando Norris: "Goede start van het weekend"

2021ItalianGrandPrixFridayGP2114_123303_MS24437

Na een minder goed raceweekend in Zandvoort wist Lando Norris zich te herstellen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix in Italië. Met een verschil van duizendsten van een seconde ten opzichte van Max Verstappen, heeft de Brit zich als vierde gekwalificeerd. Een goed resultaat voor het team, aangezien teamgenoot Daniel Ricciardo de sprintkwalificatie als vijfde van start zal gaan. 

Norris is zeer tevreden met zijn vierde positie in de kwalificatie. "Ik ben blij dat ik terug ben op een betere positie en om weer een snellere auto te hebben." Tot nu toe is het dus een goede start voor de McLaren-coureur. "We hebben nog wel een lange weg te gaan dit weekend", vertelde Norris tegenover Ziggo Sport.

'Beste positie die mogelijk was'

Volgens Norris was een vierde positie het hoogst haalbare voor de kwalificatie, al kwam hij wel heel erg dichtbij de Nederlander. "Maar misschien had ik me nog wel voor Max kunnen kwalificeren." De Brit schat zijn kansen voor de race in ieder geval hoog in. "We hebben een kans om in de top-4 en in ieder geval in de top-5 te eindigen." Hij hoopt dan ook te kunnen strijden voor een plek op het podium als de auto goed genoeg is. "Maar we weten ook dat de Red Bull goed is in de race."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede startrij voor sprintkwalificatie

Lees ook: Sergio Pérez ziet Mercedes als favoriet op Monza

Lees ook: Bottas start vanaf eerste plek sprintkwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden