Lando Norris: "Hadden als tweede moeten finishen"

2021AustrianGrandPrixSundayGP2109_143254_2ST6087

Lando Norris is derde geworden in de Grand Prix van Oostenrijk. Heel erg blij is hij alleen niet. Dat komt mede door de vijf seconden tijdstraf die hij kreeg voor een incident met Sergio Pérez. "Ik ben teleurgesteld, want we hadden tweede moeten zijn", stelde Norris na afloop. 

Norris zegt na afloop van de race dat hij niet snapte waarom Pérez hem via de buitenkant probeerde in te halen. "Hij zette zichzelf buiten de baan dus ik weet niet wat hij had verwacht. Ik raakte hem niet aan en hij is degene die het risico nam." Ook zijn teambaas Zak Brown zegt dat hij het niet eens is met de tijdstraf. De Brit startte de race als tweede en kon lange tijd Lewis Hamilton achter zich houden. De vijf seconden tijdstraf had hij meteen ingelost tijdens de pitstop, maar hij kwam daarna wel als vierde weer terug op de baan.

Race verbod

Norris zegt ook dat hij het opmerkelijk vindt dat hij penalty points krijgt voor incidenten waarbij hij geen andere coureur in gevaar bracht. Hij verwijst hiermee naar het incident in Bakoe waarbij hij ook geen coureur in gevaar bracht, maar wel een straf kreeg. Voor Silverstone komt zijn totaal op tien strafpunten te liggen, waarvan er weer twee punten verlopen. Bij twaalf penalty-punten mag de coureur in kwestie een race niet meedoen.

De McLaren-coureur is wel tevreden met het verdere verloop van de race. Samen met teamgenoot Daniel Ricciardo, die ook in de punten reed, hebben ze een goede punten gepakt voor McLaren voor het constructeurskampioenschap. "Het is goed om te weten dat we tegen de Mercedessen en de Red Bulls kunnen vechten. Hopelijk kunnen we dat volhouden in de volgende race." Tegenover Formula 1 zegt Norris dat hij niet had verwacht dat de auto zo snel zou zijn. Hij vond het leuk om met de twee Mercedes-coureurs te vechten tot het einde van de race.

Lando Norris / McLaren / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Pirelli (Sam Bloxham / LAT Images)

Driver of the Day

Ook werd de Brit benoemd tot driver of the day door de fans. In dat interview benadrukt Norris opnieuw dat hij teleurgesteld is met de tijdstraf, maar dat hij desondanks een goede race heeft gehad. Hij bedankt de fans en grapt over de supporters voor McLaren op de Verstappen-tribune. "Het is goed om al deze Oranjefans op de tribune te zien, die natuurlijk fan van McLaren zijn!"

Lees ook: Max Verstappen wint op dominante wijze GP van Oostenrijk

Lees ook: Frederik Vesti wint Formule 3 Feature Race Oostenrijk

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Oostenrijk: VT3 en kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen