Lando Norris: "Heb ervoor moeten vechten"

2021MexicanGrandPrixSundayGP2118_195056_2ST7220

Voor Lando Norris viel het allemaal niet mee tijdens de Grand Prix van Mexico. Wegens een motorwissel moest de Brit een gridstraf incasseren en daardoor ging hij de race als achttiende van start. Toch lukte het Norris om één punt binnen te slepen door als tiende te eindigen. 

Norris startte de race bijna helemaal achteraan, maar door een redelijke inhaalrace lukte het hem alsnog om één punt te bemachtigen. Dit was niet waar het team op gehoopt had, maar meer zat er helaas niet in op het circuit in Mexico-stad. McLaren verliest door het tegenvallende resultaat van beide coureurs de derde plek in het constructeurskampioenschap. Het team van Ferrari staat nu op de derde plek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

'Lastige race'

Tegenover Ziggo Sport meldde de Brit dat het een lastige race was. "Ik heb er echt voor moeten vechten." Daarnaast was het geen makkelijke taak om achter een andere coureur te blijven rijden vanwege de vuile lucht. "Het was vervelend, want in de laatste stint zaten we een tijd dicht achter Fernando Alonso. In sector 2 konden we gewoon niet veel doen." Desalniettemin is Norris redelijk tevreden met het resultaat omdat de auto niet goed aanvoelde tijdens de race.

Lees ook: Lewis Hamilton: "Goed gevecht met Pérez"

Lees ook: Max Verstappen over P1: "Zo laat mogelijk geremd"

Lees ook: Sergio Pérez: "Ongelooflijke dag, heb alles gegeven"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen