Lando Norris: "Ik kon er niets aan doen, het was Bottas' schuld"

2021HungarianGrandPrixSaturdayGP2111_131810_69I4422

Lando Norris had naar eigen zeggen zijn beste start van zijn carrière, maar lag na een paar seconden al uit de race. Na afloop van de race deed hij zijn verhaal bij Ziggo Sport en maakte hij zijn excuses aan Max Verstappen die hij door zijn crash ook aantikte. "Ik kon er niets aan doen. Het was sowieso Bottas' fout."

Norris was bij de start goed weg en kon voor Valtteri Bottas uitkomen. Bottas verremde zich en reed daardoor achterop bij de McLaren-coureur. Zoals Jack Plooij het voor hem verwoorde: een passagier die geen kant op kon. Daardoor tikte hij ook Verstappen aan. Verstappen kon gelukkig doorrijden, maar het was einde oefening voor Norris.

Lando Norris / McLaren / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Teleurgesteld

Norris vertelt dat vrijwel zijn hele auto beschadigd was door de impact. De botsing met Verstappen was volgens hem het hardst omdat Verstappen langzamer reed. "Ik remde op de limiet, maar Bottas niet. Die ging er juist overheen en reed zo tegen me aan. Er was niets wat Max of ik hadden kunnen doen."

De McLaren-coureur is duidelijk teleurgesteld, vooral omdat deze start één van zijn beste was zegt hij. Gelukkig ziet hij nog wel de lol ervan in. "Vorig jaar had ik op dit circuit mijn slechtste start en nu mijn beste. Ik ga gewoon nooit meer een goede start maken," aldus Norris.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Max Verstappen: “Had heel veel schade”

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden