66413066_371174450258958_4987187371587656161_n

Lando Norris werd na afloop van de Grand Prix van België weliswaar verkozen tot Driver of the Day, maar was tegelijkertijd ook de schlemiel van de dag.

De jonge coureur van McLaren was de race op Spa-Francorchamps als elfde gestart, maar knokte zich als in de eerste ronde naar P5. Die positie hield Norris de hele wedstrijd stevig vast. De rookie leek dan ook op weg naar zijn beste resultaat in de Formule 1, tot in de laatste ronde zijn motor het begaf en hij zes plaatsen moest inleveren en net buiten de punten eindigde.

Een enorme deceptie, aldus een duidelijk teleurgestelde Norris na afloop van de race tegen Jack Plooij: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb heel hard geschreeuwd over de boordradio, dus sorry voor mijn engineers. Ik zou heel lang vijfde worden, mijn beste finishplek ooit. Het zag er zo mooi uit, maar ik haalde het niet tot het einde." Het precieze probleem was vlak na afloop van de race nog niet geheel duidelijk: "We zijn het nog aan het onderzoeken, maar ik verloor vermogen. Dat gebeurt dit seizoen te vaak."

Norris krijgt komend weekend een nieuwe kans: dan staat de Grand Prix van Italië op het programma.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen