Lando Norris: “Lastige race om banden te managen"

Norris-turkije-2021

Voor Lando Norris zat er niet meer in dan de zevende positie tijdens de Grand Prix van Turkije. Even leek het erop dat hij Pierre Gasly en Lewis Hamilton kon inhalen, maar zo ver kwam het niet. Norris kan echter leven met zijn race-uitslag. 

Norris reed eenzaam rond op Istanbul Park. De jonge Brit mocht vanaf de zevende plek starten en dat bleek later ook zijn eindpositie. “Het was een eenzame race”, begint Norris tegenover Ziggo Sport. "Niet saai dankzij de lastige omstandigheden en daarom een grote uitdaging. De laatste vijf rondes kwam ik dicht op Gasly en hij haalde Hamilton bijna in, maar het was onmogelijk om hen in te halen. Ik verloor 2,5 seconde dankzij de vuile lucht”, betreurt de 21-jarige.

Lando Norris / McLaren F1 / GP Turkije
Foto: McLaren F1

“Makkelijk om een fout te maken"

De omstandigheden waren voor Norris, net als voor alle anderen, lastig, zeker toen de baan steeds droger werd, maar toch te nat was voor slicks. “Het lastige was dat het te nat was voor droogweerbanden, dat liet Sebastian Vettel wel zien, maar aan het eind van de race was het weer te droog voor de band waar we op dat moment op reden. Dat maakte het lastig om te managen en makkelijk om een fout te maken. Over het algemeen ben ik tevreden met mijn zevende plaats."

Lees ook: Bottas pakt eerste overwinning van 2021: “Voelt welverdiend"

Lees ook: Daniel Ricciardo kende veel grip problemen in Turkije

Lees ook: Sergio Pérez: “Voelt goed om weer op het podium te staan"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden