Lando Norris: "Lewis zal mij snel inhalen"

door Jacobine van den Berg
2021MonacoGrandPrixThursdayGP2105_092019_ONZ5314

Lando Norris zal tijdens de Grand Prix van Turkije van start gaan vanaf P7, maar hij heeft niet de verwachting dat hij Lewis Hamilton lang van zich af kan houden. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug naar de kwalificatie en geeft toe dat de auto niet snel genoeg is dit weekend.

"De gevoelens op dit moment zijn niet blij en niet verdrietig, maar gewoon ertussenin. De auto is dit weekend niet snel genoeg", aldus Norris tegenover Ziggo Sport na afloop van de kwalificatie. Volgens Norris ligt het probleem dat ze niet veel kunnen veranderen aan het feit dat de McLaren in bepaalde opzichten een goede auto heeft, maar soms helaas ook niet. "We gaan echt up en down en dat is het probleem. We proberen ons best te doen, maar de rest is gewoon een stuk sneller dit weekend."

"Inhalen is makkelijk als je in een Mercedes rijdt"

De McLaren-coureur hoopt op het beste voor zondag. "Ik zal mijn best doen om te blijven waar ik zal beginnen, alhoewel Lewis mij snel zal inhalen." Op de opmerking van Plooij dat inhalen lastig is in Istanboel is Norris niet heel hoopvol. "Inhalen is hier makkelijk als het in een Mercedes is. Het wordt een zware race. Hopelijk scoren we een paar goede punten, maar het zal niet gemakkelijk worden."

Lees ook: Mercedes engineer Shovlin: “Inhalen op Istanbul Park lastig”

Lees ook: Max Verstappen: “Weinig grip maakt start moeilijk”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Ga me focussen op mijn eigen race”

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden