Lando Norris ongedeerd na crash in kwalificatie

2021BahrainGrandPrixSaturdayGP2101_161345_J5A7885

Lando Norris was na zijn crash in de kwalificatie uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht om een röntgenfoto van zijn elleboog te laten maken. Uit de foto's is gebleken dat hij geen botbreuken heeft opgelopen. De Brit crashte hard tijdens Q3 voor de Grand Prix van België. In Eau Rouge kwam hij hard in de bandenstapels terecht waarna het wrak van zijn bolide terug de baan over schoof.

Norris wist na afloop van de crash wel zelf uit de auto te komen en leek oké te zijn, maar McLaren meldde dat de Brit uit voorzorg toch naar een lokaal ziekenhuis gebracht is. Daar wordt een röntgenfoto van zijn elleboog gemaakt.

Sebastian Vettel riep eerder nog dat er een code rood moest komen omdat de baanomstandigheden te gevaarlijk waren. De crash van Norris maakte hem dan ook erg boos en hij stopte naast het wrak van de bolide van de Brit om te checken of alles goed ging.

Update:

Op de röntgenfoto van Lando Norris waren geen verwondingen te zien. De Brit kan zondag dan ook gewoon deelnemen aan de race.

Crash W Series

Norris is niet de enige die dit weekend een harde crash meemaakte in Eau Rouge. Ook in de W Series vond zaterdag een zware crash plaats. Daarbij was onder andere de Nederlandse Beitske Visser betrokken. Zij moest ook naar het ziekenhuis, maar had op een aantal blauwe plekken en kneuzingen na geen serieuze verwondingen.

Lees ook: Russell grijpt net naast pole: “Had niks te verliezen”

Lees ook: Qatar waarschijnlijk toegevoegd aan F1-kalender 2021

Lees ook: Visser ongedeerd na megacrash op Spa

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden