Lando Norris: "Niet verwacht vóór Ferrari te kwalificeren"

2021BritishGrandPrixSundayGP2110_134351_ONZ9010

Lando Norris heeft zich als zesde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Hongarije, zijn beste kwalificatieresultaat in Hongarije tot nu toe. De McLaren-coureur kwam zes duizendsten van een seconde tekort voor de vijfde positie. 

Volgens de Brit was het een goede dag, maar toch toonde hij een lichte frustratie omdat een vierde plek haalbaar was in zijn ogen. Sergio Pérez en Pierre Gasly hebben zich namelijk maar nét voor hem gekwalificeerd. Het feit dat Norris de race voor de Ferrari-coureurs van start zal gaan, doet hem goed. "We staan voor de Ferrari's en dat hadden we niet verwacht gezien het verloop van het weekend tot nu toe", vertelde de Brit aan Ziggo Sport.

'Focus op twee verschillende strategieën'

Natuurlijk is Norris erop gebrand om te vechten voor de overwinning, maar de Brit weet goed hoe hij realistisch kan blijven. "We focussen op hetgeen waarvan wij denken dat het haalbaar is." In de avond voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije wordt er gekeken naar twee mogelijke strategieën. In het gunstigste scenario zal het gaan om een aanvallende strategie, waarbij Norris verwacht te strijden met Pierre Gasly. "We hebben een goede kans om Charles Leclerc achter ons te houden, maar Pérez zal waarschijnlijk té snel zijn", veronderstelde Norris. Voor het tweede scenario, als de auto langzamer blijkt te zijn, zal een verdedigende strategie van toepassing zijn ten opzichte van de coureurs achter hem.

2021BritishGrandPrixSundayGP2110_140442_ONY8434-700x446
Foto: McLaren Media Centre (Motorsport Images)

Lees ook: Max Verstappen: "We liggen hele weekend al achter"

Lees ook: Lewis Hamilton: "Boegeroep geeft me juist energie"

Lees ook: Hamilton pakt pole in Hongarije, Verstappen start vanaf P3

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden