Lando Norris: "Oplopend gat in mijn band heeft race verpest"

2021AbuDhabiGrandPrixSaturdayGP2122_18113200121045_AV6_7612

Lando Norris startte de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf de derde stek maar finishte als zevende na een aantal problemen. Hij kijkt terug op een ongelukkige samenloop van omstandigheden waar hij niks aan kon doen.

Na afloop van de race vertelt de McLaren-coureur tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport over zijn bewogen race met onder meer problemen met zijn versnellingen en banden. "De start was lastig, met Sergio Pérez aan de binnenkant moest ik heel wijd gaan en de Ferrari's waren veel sneller dan ons vandaag. Ik heb alles gedaan wat ik kon maar het oplopende gat in mijn band heeft het verpest en dat is zeer ongelukkig voor mij maar daar kon ik niks aan doen."

Volgens Norris verliep het erg rommelig onder de safety car waarbij hij achter Lewis Hamilton zat. Eerst kreeg de Brit te horen dat ze niet hoefde in te halen maar vervolgens toch weer wel. "Het was de reddende kans voor Max", aldus Norris die hem ook feliciteert met de overwinning.

"Respecteer alles wat hij heeft gedaan"

Hij sluit af: "Max is een goede vriend van mij dus ik respecteer alles wat hij heeft gedaan, het was een genoegen om hem te zien racen dit seizoen en de dingen die hij heeft laten zien. Hij heeft het echt verdient, net zoals Hamilton het had verdiend."

Lees ook: Protesten Mercedes afgewezen; maar gaat in beroep

Lees ook: Olav Mol: “Ontknoping waar je alleen maar van kan dromen”

Lees ook: Kampioen Verstappen: “Wil rest van mijn leven bij Red Bull blijven!”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen