Lando Norris tevreden met zevende plaats in kwalificatie

2021EmiliaRomagnaGrandPrixSaturdayGP2102_115500_2ST2782

Lando Norris behaalde in de kwalificatie van de Grand Prix van Portugal een zevende plaats. Hoewel hij in Q1 en Q2 dichtbij de Mercedessen kon komen, lukte dat niet in Q3. Tevreden is hij wel, ondanks zijn gemengde gevoelens over de kwalificatie in Portimão. 

"Het was jammer dat de Aston Martin, de Red Bull voorbij liet gaan in de laatste bocht. Daardoor zat ik te dicht op die auto en verloor ik veel grip en downforce." Dat zegt Norris tegenover Formula 1. Hij is in ieder geval blij met de snelheid die hij had in de eerste twee rondes van de kwalificatie.

Slechte kwalificatie Ricciardo

Teamgenoot Daniel Ricciardo had daarentegen wél een slechte kwalificatie. Hij kwam niet door de eerste kwalificatieronde heen. Een tegenslag voor Ricciardo, die aangaf zich erg op zijn gemak te voelen in de auto. Hij moet de grand prix als zestiende starten.

2021PortugueseGrandPrixSaturdayGP2103_111739_56I2936-700x452
Foto: McLaren

"Te dicht op een andere F1-auto zitten is niet ideaal"

Norris geeft aan niet te hebben gezien dat de Aston Martin-auto, de Red Bull-auto voorbij liet gaan. Daardoor kwam hij zelf in de knel met zijn snelle ronde. "Niet ideaal", zegt Norris. "Ik ben wel blij. De rest van de kwalificatie was gewoon goed en aan het einde van de dag zijn we nog steeds zevende."

Lees ook: Ricciardo na Q1-exit: “Heel somber om hier nu te staan”

Lees ook: Max Verstappen: “We hadden totaal geen grip vandaag”

Lees ook: Bottas pakt pole position voor Grand Prix van Portugal

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen