Lando Norris: "Verwacht dit seizoen veel concurrentie"

door Olav van Boxtel
Norris-1

McLaren-coureur Lando Norris verwacht komend seizoen een hevige strijd met veel concurrentie, zo stelt de Brit in gesprek met Sky Sports F1. Naar eigen zeggen maakt het Norris echter niet uit met wie hij moet vechten, als hij uiteindelijk maar als winnaar uit de bus komt.

Lando Norris geeft tijdens een interview met Sky Sports F1 op de eerste testdag van McLaren aan dat dit dag één is om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende seizoen en een goed gevoel in de auto te krijgen. "Dag één startte eigenlijk al maanden geleden, maar dit is dag één om mezelf volledig te verbeteren, sterk aan het seizoen te beginnen en mijn feedback aan het team te geven. Tot nu toe heb ik nog geen klachten, maar het is nog vroeg."

Strijd vooraan

Op de vraag met wie Lando en McLaren het meest rekening moeten houden en met wie ze verwachten een mooi gevecht te kunnen hebben, antwoordt hij als volgt: "Het wordt erg interessant. Het maakt me eigenlijk niets uit tegen wie ik vecht, zolang wij uiteindelijk maar het betere team zijn en vooraan rijden. Het is nog te vroeg om te weten met wie we nu echt de strijd aan moeten gaan, maar als we kijken naar vorig jaar reken ik op concurrentie van elk team."

McLaren-Norris-700x467
Lando Norris eerste meters in MCL35M

Volgens Lando kunnen we niet voorspellen wat er gaat gebeuren in het middenveld. "Zelfs de snellere auto's kunnen het moeilijk krijgen. Een slechte kwalificatie kan al meteen roet in het eten gooien, zo zagen we ook afgelopen seizoen. Iedereen werkt hard aan de kleinste verbeteringen en heeft hetzelfde doel als wij: het beter doen dan afgelopen jaar."

Aansluiting vinden

"Als McLaren willen we natuurlijk zo snel mogelijk de aansluiting vinden met de top twee. Dat is ons hoofddoel voor komend jaar, maar we weten allemaal dat Mercedes en Red Bull erg snel zijn."

Lees meer: Ricciardo en Norris maken eerste meters in nieuwe bolide

Lees meer: Lando Norris weer helemaal de oude na coronabesmetting

Lees meer: Nieuwe F1-bolides 2021: Waar en wanneer worden ze onthuld?

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen