Lando Norris: "Was cool om fans te zien juichen"

2021BritishGrandPrixFridayGP2110_165255_1ST9554

Lando Norris heeft zich tijdens de sprintkwalificatie in Groot-Brittannië kunnen kwalificeren op de vijfde positie, een plek hoger dan zijn kwalificatie op vrijdag. De Brit is tevreden met het resultaat gezien de struggles die de coureurs hebben met de auto door de warmte. 

Norris had gehoopt iets dichterbij de auto's voor hem te zitten. "De auto's voor me waren te snel", veronderstelde hij tegenover Ziggo Sport. Het frustreerde de Brit dat hij voor zijn gevoel een goede ronde reed, maar Charles Leclerc toch drie tienden van een seconde sneller was. Net zoals de eerste race in Oostenrijk hebben de coureurs volgens de Brit meer moeite met de auto door de warme temperatuur. "Het wordt tijdens de hoofdrace nog iets warmer, dus daar kijk ik niet naar uit." Desondanks is Norris tevreden met een vijfde startplek. "We zijn gefinisht waar we hadden verwacht en het is in ieder geval weer een betere positie."

'Ik zag de fans juichen'

Zowel bij de start als het moment dat Norris Fernando Alonso inhaalde, zag hij de fans juichen, klappen en met vlaggen zwaaien. "Het geeft een goed gevoel en hopelijk hebben de fans genoten. Vooral tijdens de inlap is het cool om de fans te zien, want dan hebben we iets meer tijd om naar ze te zwaaien."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: Verstappen: "Wordt interessante battle voor overwinning"

Lees ook: Valtteri Bottas: "Race wordt niet makkelijk"

Lees ook: Verstappen wint eerste F1-sprintkwali ooit en pakt pole

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden