Lando Norris: "Was een slechte race van mij"

2021UnitedStatesGrandPrixSaturdayGP2117_175655_2ST3787

Lando Norris eindigde als achtste tijdens de Grand Prix van Amerika. Hij is daar zelf helemaal niet tevreden mee en noemt het een slechte race van zijn kant. Gelukkig is hij wel positief over het gevecht met Ferrari. 

"Daniel Ricciardo kon voorbij één Ferrari komen, dus dat was goed, maar ik kon dat niet", zegt Norris tegenover Ziggo Sport na afloop van de race. "En toen ik dat wel deed, verdedigde ik helemaal niet, dus ik ben gewoon een idioot." Na de start was de Brit lange tijd verwikkeld in gevechten met Daniel Ricciardo en Carlos Sainz, waarbij Ricciardo uiteindelijk aan het langste eind trok.

De race in Amerika staat bekend als één van de zwaarste op de kalender. Norris zegt dat de hobbels en de hoge temperatuur het vervelendste zijn. Hij vond het een 'oké' race, maar is teleurgesteld dat hij er niet alles uit heeft kunnen halen. "Normaal rijd je voor een doel en heb je iets om na te jagen en nu had ik dat niet. Gewoon een slechte zaak van mijn kant."

Lando Norris / McLaren / Austin / Amerika / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Ferrari

Norris denkt wel dat de strijd tussen Ferrari en McLaren gelijk blijft. Beide teams lijken op dezelfde snelheid te zitten en daar is de Brit het ook mee eens. Hij denkt niet dat een van de teams opeens sneller zal gaan dan de ander. "Het gaat nog dichtbij elkaar blijven tot het einde van het seizoen. Het gaat moeilijk worden, maar we gaan het alles geven."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven”

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk”

Lees ook: Hülkenberg: “Formule 1 gaat niet lukken, IndyCar interessant”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden