Lando Norris zeer sterk in kwalificatie Stiermarken

2021StyrianGrandPrixFridayGP2108_091559_1ST0715

Lando Norris heeft in Oostenrijk een zeer sterke kwalificatie neergezet. Met een rondetijd van 1:04.120 wist hij zich te kwalificeren op de vierde positie. Doordat Valtteri Bottas drie plekken gridstraf heeft gekregen, zal de Brit de race vanaf de tweede startrij op de derde positie starten.

Gedurende de vrije trainingen leek Norris moeite te hebben met de track limits, maar tijdens de kwalificatie heeft hij zich herpakt. "Ik hoorde telkens dat mijn tijd werd afgepakt door de track limits, dus dat was erg frustrerend", vertelde de Brit na afloop aan Ziggo Sport. "Tijdens de kwalificatie gebeurde dat gelukkig niet."

In Q2 wist Lando Norris al een hele snelle rondetijd neer te zetten. Tevens was hij een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. In Q3 kreeg Norris het wederom voor elkaar om een dijk van een tijd eruit te persen. Dankzij de drie plekken gridstraf van Valtteri Bottas schuift hij nog een plekje op naar de derde startpositie. Met dit resultaat evenaart hij zijn beste kwalificatie van 2020 tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

'Het zal moeilijk worden'

Ondanks het sterke resultaat blikt Norris kritisch vooruit op de race. Hij is van mening dat het niet zal lukken om het op te nemen tegen de Red Bull-bolides en Mercedessen. "Pérez en Bottas starten achter mij, maar dat zal niet makkelijk worden. Daarnaast wil ik mijn race niet verpesten door bandenslijtage." De Brit zal de race van start gaan op de softs.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: Hamilton hoopt op regen als verrassing tijdens de race

Lees ook: Verstappen pakt pole: "Enorm blij om hier thuis op pole te staan"

Lees ook: Verstappen oppermachtig in Oostenrijk en pakt pole position 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden