Langere samenwerking Honda en Red Bull lonkt

Honda-Red-Bull-Racing-GP-Brazilië-01-2019

Het lijkt erop dat Honda en Red Bull langer met elkaar in zee zullen gaan. Volgens dagblad De Limburger vloog Red Bull-adviseur Helmut Marko na afloop van de Braziliaanse Grand Prix naar Japan om met de top van de Japanse motorleverancier om de tafel te gaan zitten.

Het huidige contract tussen beide partijen loopt eind volgend jaar af, maar er lijkt dus een deal aan te komen voor 2021 waarin Honda de motoren levert voor Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Naar alle waarschijnlijkheid zal de deal in Abu Dhabi, waar de laatste Formule 1-race van het jaar wordt verreden, bekend worden gemaakt.

Samenwerking

Honda en Red Bull zitten in hun eerste jaar van de samenwerking. In 2018 kwam er een einde aan het huwelijk tussen Red Bull en Renault nadat tussen 2010 en 2013 met Sebastian Vettel vier wereldtitels en vier constructeurstitels werden gewonnen.

De Oostenrijkers kozen vervolgens voor Honda, dat in 2015 terugkeerde in de koningsklasse van de autosport, maar een stroeve en weinig succesvolle samenwerking aanging met McLaren. Na in 2018 de motoren hebben geleverd voor Scuderia Toro Rosso nam ook Red Bull Racing de stap om vanaf 2019 Honda-krachtbronnen te gebruiken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen