Larry ten Voorde begint Porsche Supercup-seizoen sterk

IMG_7960

Larry ten Voorde heeft het seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup goed afgetrapt. De Nederlander won de race op het circuit van Monaco voor GP Elite. Voor Grand Prix Radio blikt ten Voorde terug op een weekend in de straten van Monaco met een Nederlands tintje.

Het 2021 Porsche Mobil 1 Supercup-seizoen ging in het voorprogramma van de Formule 1 in Monaco van start met de nieuwe Porsche 992. "Het was een heel gaaf weekend, waarbij we wonnen op het circuit van Monaco", begint Ten Voorde. "Het was een speciale dag waarbij we zelfs twee keer het Wilhelmus hoorden, omdat Max natuurlijk de Formule 1-race won. De dag kon niet meer stuk. 's Avonds ben ik bij het gala geweest, dat was een zeer leuke ervaring om mee te mogen maken."

Larry ten Voorde / GP Elite / Porsche Supercup / Monaco / 2021
Foto: Porsche AG

"Mijn dank gaat naar het team, zij hebben een mega auto neergezet", gaat de GP Elite-coureur verder. Ten Voorde behaalde in de eerste training de tweede tijd, waar ze volgens de Nederlander veel last van verkeer hadden op het nauwe circuit. "In de kwalificatie heb ik de pole position neer kunnen zetten en deze konden we omtoveren in de winst. Het was best een chaotische race met veel rode vlaggen en safety cars. Maar we reden de overwinning met drie en een halve seconde voorsprong naar huis.

Larry ten Voorde / GP Elite / Porsche Supercup / Monaco / 2021
Foto: Porsche AG

Ten Voorde laat weten mega blij te zijn met de goede start van het seizoen, hoewel het seizoen nog lang is. Hij kijkt uit naar de volgende race op de Red Bull Ring van 25 tot en met 27 juni.

Luister de hele update van Larry ten Voorde op Grand Prix Radio.

Lees ook: F1 aan Tafel: ‘Max meesterlijk in Monaco’

Lees ook: Seidl: “Rijstijl Ricciardo en McLaren gaan nog niet samen”

Lees ook: In beeld: Zo vierde Max Verstappen zijn P1 in Monaco

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden