Larry ten Voorde domineert Carrera Cup-weekend

Larry-ten-Voorde

Larry ten Voorde was afgelopen weekend de terechte winnaar in de Duitse Porsche Carrera Cup. Snelste in de trainingen, snelste in de kwalificatie en een overwinning in beide races, niemand kon Ten Voorde verslaan op Monza.

Larry ten Voorde kwam afgelopen weekend in actie op Monza in de Duitse Porsche Carrera Cup. Het vorige weekend verliep wat moeizamer, maar Ten Voorde geeft aan het weer helemaal goed te hebben gemaakt. “Snelste in de vrije training, pole position en twee keer winnen.” De tweede race, die op zondag verreden werd, was een heel bijzondere. Het was namelijk de 350ste race van Porsche. “Onlangs een goede start werd ik toch nog ingehaald.” Ten Voorde probeerde nog te verdedigen, maar Güven zat er al naast. “In de openingsfase had ik het echt even lastig, ik verloor zelfs nog even de tweede plaats. Gelukkig kon ik die snel weer terugpakken.”

Inhaalactie voor de overwinning

Tegen het einde van de race begon het iets te regenen. Dit pakte voor Ten Voorde goed uit, hij reed goede lijnen en won tijd op de leider in de wedstrijd. “In de twee na laatste ronde kon ik hem buitenom in de laatste bocht inhalen.” In de laatste ronde kwam er nog een safety car waardoor de race niet meer op snelheid kon worden uitgereden.

De hele update van Larry ten Voorde is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Lucas di Grassi wint E-Prix van Puebla na diskwalificatie Wehrlein

Lees ook: Palou wint IndyCar-race Road America na drama Newgarden

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden