Larry ten Voorde: “Mega goed resultaat in Hongarije"

ten-voorde-boedapest

Larry ten Voorde kwam als tweede over de meet, maar mocht zich toch de winnaar noemen van de race op de Hungaroring in de Porsche Supercup. Concurrent Marvin Klein werd na de race gediskwalificeerd, waardoor Ten Voorde met een topresultaat uit Boedapest vertrekt. 

De Hungaroring wordt ook wel gezien als een grote kartbaan. Een klein maar technisch circuit waar coureurs in het juiste ritme moeten komen voor een snelle ronde. “Tijdens de training konden we niet de goede balans vinden”, begint Ten Voorde tegenover Grand Prix Radio. “Tijdens de kwalificatie had ik die nog steeds niet en kwam ik niet verder dan de vierde tijd."

“Jammer voor die jongen"

Voor de race is er besloten flink wat aan de auto aan te passen en Ten Voorde merkte meteen dat een goed resultaat mogelijk was. “Door een mooie openingsronde wist ik meteen naar de tweede stek te rijden”, vertelt Ten Voorde. “Ik heb nog geprobeerd om de leider in te halen, maar Marvin was net te snel."

Na de wedstrijd werd Klein echter gediskwalificeerd omdat hij te weinig benzine in zijn tank had zitten en werd Ten Voorde tot winnaar benoemd. “Ik vind dat heel jammer voor die jongen, omdat dat beetje benzine niet het verschil heeft gemaakt deze race”, besluit Ten Voorde.

Lees ook: Max van Splunteren: “Zeer goed weekend voor team"

Lees ook: Red Bull vreest voor nieuwe motor Pérez

Lees ook: F1 aan Tafel: “Lewis Hamilton niet bij de les in Hongarije"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen