Ten Voorde pakt overwinning en punten in Zandvoort

M21_2479_fine

Larry ten Voorde won zaterdag de eerste race in de Porsche Carrera Deutschland Cup. Op zondag kwam hij niet verder dan een vijfde plaats op het circuit van Zandvoort. Toch is de GP Elite-coureur erg te spreken over het scoren van goede punten voor het kampioenschap.

Ten Voorde heeft met GP Elite in hun thuisrace in Zandvoort mooie punten weten te scoren voor het kampioenschap. "We hebben goede stappen kunnen zetten", vertelde Ten Voorde na afloop aan Grand Prix Radio. De Nederlander wist in de kwalificaties P1 en P2 te pakken. "Jammer genoeg werd de rode vlag gezwaaid in mijn snelste ronde, anders was het dubbel pole geweest. Maar that's racing."

Larry Ten Voorde / GP Elite / Porsche Carrera Cup Deutschland / Zandvoort 2021
Foto: Porsche AG

Belangrijk punten te scoren

De eerste race was volgens Ten Voorde eentje met mooie gevechten. Bij de start verloor hij een plekje, toch wist hij met een inhaalactie de race te winnen. Op zondag kende hij geen goeie start en verloor daardoor zelfs drie plaatsen, waardoor hij terugviel naar de vijfde plaats. "Ik probeerde nog naar voren te komen, maar vijfde was het maximale. Het was natuurlijk belangrijk punten te scoren en dat is ook weer gelukt. Ik ben zeker tevreden met het resultaat, maar qua snelheid was het wel wat moeilijker. Het kampioenschap is nog lang", sloot Ten Voorde af.

Ook Rudy van Buuren kende een goed weekend in Zandvoort, voor CarTech Motorsport hij werd in de eerste race knap tweede achter Ten Voorde. Het kampioenschap bestaat nog uit zes races op drie verschillende circuits. Momenteel staat Ten Voorde eerste in het kampioenschap. Hij heeft 35 punten voorsprong op de winnaar van de tweede race op Zandvoort, Ayhancan Güven. De volgende races in de Porsche Carrera Cup Deutschland zijn van 6 tot en met 8 augustus op de Nürburgring.

De hele update van Larry ten Voorde is te horen op Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden