Larry ten Voorde: "Resultaat minder dan gehoopt"

M21_3867_fine

Larry ten Voorde wist tijdens de Porsche Mobil 1 Supercup-race op het circuit van Zandvoort niet verder te komen dan P5. Ondanks dat het resultaat tegenviel was het goed voor zijn leiding in het kampioenschap, omdat hij zijn directe concurrenten achter zich hield. Tegenover Grand Prix Radio deed Larry ten Voorde zijn verhaal.

Afgelopen weekend reed de Porsche Supercup in het voorprogramma van de Dutch GP. Larry ten Voorde, rijdend voor het Nederlandse team GP Elite, kende een moeilijk begin van het weekend. "We hadden moeite om de juiste balans te vinden. We stonden na één run in de kwalificatie zelfs dertiende, maar uiteindelijk wist ik toch nog P5 neer te zetten", vertelde Ten Voorde.

Larry Ten Voorde / Porsche Supercup / Spa Francorchamps
Foto: Porsche AG

"Tegenvallend resultaat, maar goed voor kampioenschap"

Bij de start van de race verloor Ten Voorde gelijk een plekje, waardoor hij terugzakte naar P6. Daarna kwam Ten Voorde terug door een mooie inhaalactie in de Hugenholtzbocht en werd zo vijfde. "Het resultaat viel tegen, maar qua punten was het heel goed, omdat ik voor mijn concurrenten ben geëindigd", aldus Ten Voorde. Het gat tussen Ten Voorde en de nummer twee is uitgelopen naar 25 punten. Aankomend weekend zijn in Monza de laatste twee races van het seizoen. Als Ten Voorde in de eerste race meer punten scoort dan zijn directe concurrenten, kan hij de titel al binnen slepen na de eerste van de twee races.

Lees ook: BREAKING: Valtteri Bottas gaat naar Alfa Romeo in 2022

Lees ook: Mol: “Zandvoort overtreft stoutste verwachtingen”

Lees ook: Larry ten Voorde: “Wil eerste rijder van mijn dorp worden”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden