Laurent Mekies: ''Een heel intense week voor het team''

mekies

Volgens Laurent Mekies, sportief directeur van Ferrari, was het een intense week voor het Italiaanse team. Van maandag tot zaterdag wisselden zeven coureurs elkaar af op het circuit van Fiorano.

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Callum Ilott, Giuliano Alesi, Robert Shwartzman en Marcus Armstrong waren allen actief in de SF71-H tijdens de test. ''Een heel intense week voor het team: zeven coureurs op de baan in vijf dagen die in totaal meer dan 1500 kilometer hebben afgelegd. Deze test was belangrijk om de officiële coureurs van de Scuderia, Charles (Leclerc, red.) en Carlos (Sainz, red.), de mogelijkheid te geven het vertrouwen na de winterstop terug te winnen. Voor de jongens van de Ferrari Driver Academy was het een kans om ervaring op te doen in de Formule 1.''

carlos-sainz-700x467
© Scuderia Ferrari

Voor een paar coureurs had de test nog een speciale betekenis. ''Voor Carlos en Marcus (Armstrong, red.) vertegenwoordigde de test een eerste keer: voor de Spanjaard was het zijn debuut met zijn nieuwe team, voor de Nieuw-Zeelander was het zijn eerste keer in een Formule 1 bolide. Voor Giuliano (Alesi, red.) was het een bedankje voor zijn tijd bij de Ferrari Driver Academy. Het beste aan de week was de sfeer op ons circuit. De jongens hadden echt een groot verlangen om te rijden en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het seizoen dat op het punt staat om te beginnen'', besluit Mekies.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden