Lawrence Stroll mikt op zeges voor Racing Point

1ST7771

Teameigenaar Lawrence Stroll denkt nog steeds dat zijn Racing Point in de toekomst races kan winnen. De stal presteerde de afgelopen jaren onder de naam Force India bovengemiddeld en staat ondanks een gedwongen pauze in de ontwikkeling op een keurige vijfde plaats in het klassement.

Racing Point rijdt komend weekend in Montreal een thuisrace, aanleiding voor de Canadese eigenaar Stroll om tekst en uitleg te geven over waar het team sinds de overname staat: “Als eerste wilden we de financiële zekerheid van het team herstellen en de ingenieurs de mogelijkheid bieden om de auto verder te ontwikkelen. Voor nu willen we strijden in het middenveld, waarbij we mikken op de vierde plek in het constructeursklassement. Op termijn willen we één van de beste teams worden en voor overwinningen gaan”, zegt Stroll tegen Planet F1.

Als eerste stap werd onlangs al gestart met de omvangrijke verbouwing en uitbreiding van de fabriek in Silverstone. En ook op de baan moet op korte termijn te zien zijn dat er weer geld wordt geïnvesteerd: "In 2018 hadden ze geen geld om de auto voor dit jaar klaar te maken. We wisten dan ook dat de eerste races lastig zouden zijn, maar we hopen nu sneller veranderingen door te voeren dan de andere teams."

Racing Point verwacht volgende maand tijdens de Duitse Grand Prix met een grote update te komen en vanaf dan moet de druk op McLaren (nu nog vierde in de tussenstand) opgevoerd worden.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen