Lawrence Stroll: “We zijn geen valsspelers”

GP2005_102313_U5I1601-medium

Racing Point eigenaar Lawrence Stroll is niet te spreken over de beschuldigingen van de concurrentie dat het team valsspeelt en zich niet aan de regels houdt. De Canadees noemt de aantijgingen ‘compleet onacceptabel’ en zegt er alles aan te doen om te bewijzen dat het team onschuldig is.

Racing Point werd afgelopen vrijdag bestraft voor het schenden van het sportieve reglement. Het team van Renault diende protest in tegen de brake ducts van het Britse team en kreeg daarin gelijk van de FIA. Racing Point werd bestraft met 15 punten aftrek in het kampioenschap en kreeg een geldboete van 400.000 euro. Renault, Ferrari, McLaren en Williams ging vervolgens weer tegen die straf in beroep.

Vooral die laatste stap is in het verkeerde keelgat geschoten van teameigenaar Lawrence Stroll: “Ik spreek niet vaak in het openbaar, maar ik ben zeer boos op de beschuldigingen dat we achterbaks zouden zijn of valsspelen”, aldus de Canadees in een officieel statement. “Vooral op die van onze concurrenten. Ik heb nooit valsgespeeld in mijn leven. De beschuldigingen zijn compleet onacceptabel en onjuist. Mijn eigen integriteit en die van mijn team staan buiten kijf.”

Volgens Stroll heeft het team volgens de regels gespeeld en waren ze verbaasd over de beslissing van de FIA om het team te bestraffen: “Als je kijkt naar uitspraak van de stewards dan snap je waarom wij teleurgesteld zijn. Er was geen duidelijkheid vanuit de FIA hoe de verandering in de regels rondom Listed Parts (onderdelen die de teams niet mogen kopen van andere teams) zou passen binnen de geest van de sport en het reglement. In de regels staat dat er na 2019 geen informatie over de brake ducts mag worden uitgewisseld. Tot dat punt is alles wat je hebt geleerd en gedaan je eigen informatie. Vanaf dat moment moet je het zelf doen en dat is precies wat we gedaan hebben. Daarom ben ik geschokt dat de FIA een nieuwe regel heeft toegevoegd, die daarvoor nooit bestond.”

Tenslotte neemt de steenrijke eigenaar van Racing Point geen blad voor de mond richting een aantal andere teams: “Met de nodige hervormingen en investeringen, mag het geen verrassing zijn dat we eindelijk onze ware potentie kunnen laten zien. Naast het feit dat Racing Point aan het technische reglement heeft voldaan, ben ik vooral ontsteld met de manier waarop Renault, McLaren, Ferrari en Williams deze kans hebben aangegrepen om in beroep te gaan en daarmee afbreuk doen aan onze resultaten. Ze halen onze naam door het slijk en ik accepteer dat niet. Ik wil er alles aan doen om te bewijzen dat we onschuldig zijn. Mijn team heeft keihard gewerkt om een competitieve auto te bouwen. Ik ben zeer teleurgesteld om het onsportieve gedrag van onze concurrenten te zien.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden