Leclerc: "Aston Martin heeft ons qua snelheid verrast"

21009-azerbaijan-gp-thursday-gallery

Charles Leclerc startte de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf pole position, maar al vroeg in de race werd duidelijk dat hij het tempo van de top niet kon bijbenen. De Ferrari-coureur finishte uiteindelijk als vierde en was na de race vooral verbaasd door de snelheid van Aston Martin.

"We zijn verrast door de prestatie van Seb (Vettel red.) hij reed een geweldige race en Lance (Stroll red.) was ook erg snel", verklaarde Leclerc voor de microfoon van Ziggo Sport. "Aston Martin was erg snel in de race, we begrijpen niet helemaal waar dat vandaan kwam."

Charles Leclerc / Ferrari / Azerbeidzjan / Bakoe / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"Maar de concurrenten waarmee we streden tijdens de race hadden we wel verwacht", ging Leclerc verder. De Ferrari-coureur tijdens de laatste ronden na de herstart nog hard in gevecht met Pierre Gasly voor de derde plaats. Uiteindelijk greep Leclerc net naast het podium. "Natuurlijk is het teleurstellend, want als je vanaf pole start wil je altijd meer, maar uiteindelijk is dit het."

Op de vraag van Rick Winkelman of Leclerc ook problemen met de banden had liet de Monegask weten dat hij daar geen issues mee had. "Mijn banden blokkeerden wel bij de herstart, maar afgezien van de normale vibraties die je van blokkerende wielen krijgt heb ik niks geks gevoeld."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden