Leclerc baalt: "Voel me erg slecht"

210029-hungarian-gp-2021-friday1

Charles Leclerc is enorm teleurgesteld over zijn race in Rusland. Hij viel tegen het einde van de race uit door de hevige regenval, maar is nog geclassificeerd als vijftiende. Hij denkt dat het team veel meer uit de race had kunnen halen, maar dat is helaas niet gebeurd. De regen kwam op het verkeerde moment voor de Monegask.

"Ik kan eigenlijk niet de woorden ervoor vinden", zegt Leclerc na afloop van de race tegen Ziggo Sport. "Ik voel me erg slecht." Hij vertelt dat zijn hele race eigenlijk prima verliep totdat de regen zich introduceerde. De Monegask reed iets langer door op zijn normale banden en dat bleek een ronde te veel te zijn. Hij kon niet op tijd stoppen voor de  bocht en schoot rechtdoor. Hij kon zichzelf niet meer redden en viel uit. Met nog maar één ronde te gaan voor het einde van de race werd hij wel geclassificeerd.

Charles Leclerc / Scuderia Ferrari / Sochi / Rusland / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Een ronde te veel

Leclerc vertelt dat hij wel naar binnen wilde voor regenbanden, maar op dat moment haalde hij zijn teamgenoot Carlos Sainz in die wel de pitstraat inreed. "Ik besloot op dat moment maar door te rijden zodat het team niet in de problemen kwam met de banden", zegt Leclerc. Dat bleek een ronde te veel te zijn want hij slipte van de baan af op zijn medium banden. Teleurgesteld haalt hij wel zijn schouders op. "Op dit moment is het een ramp, maar zoiets gebeurt. Ik kom er wel overheen."

Lees ook: Carlos Sainz: “Had best mogelijke start”

Lees ook: Aston Martin-coureurs buiten de punten na touché

Lees ook: Norris: “Wisten niet dat regen toe zou nemen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen