Leclerc: Bianchi had Ferrari-zitje meer verdiend dan ik

Jules_Bianchi_Marussia

Charles Leclerc vindt dat Jules Bianchi het Ferrari-zitje meer verdiende dan hijzelf en dat hij waarschijnlijker ook succesvoller zou zijn geweest. Leclerc en Bianchi waren goede vrienden, Bianchi was tevens een soort mentor voor Leclerc.

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Jules Bianchi stierf na maandenlang in coma gelegen te hebben als gevolg van zijn ongeluk tijdens de Japanse Grand Prix in 2014. De Fransman werd een grote carrière toegedicht en als Ferrari Academy Driver kansrijk voor een stoeltje bij het Italiaanse team.

"Jules heeft kunnen laten zien waarom hij in de F1 hoorde en hij had nog meer te bewijzen", zegt Leclerc in gesprek met Motorsport.com. "Prestaties als punten scoren in Moncao in een Marussia, zeggen veel over zijn talent. Ik denk dat hij zijn stoeltje bij Ferrari zeker verdiende, misschien wel meer dan ik. Ik ben er vrij zeker van dat hij meer had gepresteerd dan ik nu. Hij was extreem getalenteerd."

Leclerc reageerde op zijn uitspraken nadat Daniel Ricciardo eerder had gesteld dat Bianchi een van zijn meest ondergewardeerde concurrenten is geweest. Daarnaast had de Australiër gesuggereerd dat de Fransman net zo'n grote ster had kunnen zijn als Leclerc nu is voor Ferrari. "Het voelt alsof Charles nu doet wat Jules zou hebben moeten doen. Het is alsof Charles de vertraagde versie is van Jules",  aldus Ricciardo.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen