Leclerc blij met prestaties: Mijn beste jaar in de F1 tot nu toe

door Julia Onclin
20033-scuderia-ferrari-portuguese-gp-gallery-quali

Nu het Formule 1-seizoen van 2020 voorbij is, wordt er door de coureurs volop teruggeblikt op het turbulente jaar. In gesprek met Motorsport moest ook Charles Leclerc eraan geloven. "Ik denk dat die mijn beste jaar in de Formule 1 (tot nu toe red.) was", stelde de Monegask. 

"Het seizoen had twee kanten voor mij", zo begon de Ferrari-coureur. "Wat betreft mijn prestaties op de baan ben ik erg blij met mijn seizoen. Ik heb veel risico's genomen en meestal pakte dat positief uit." Leclerc stelt 'dat het mede dankzij het nemen van risico's is dat Ferrari toch nog redelijk veel punten heeft gepakt'.

Leclerc Grand Prix Oostenrijk race 1 2020
@Scuderia Ferrari Press Office

Toch pakten die risico's en gewaagde acties niet altijd positief uit. Zo reed de Monegask vol achter op de bolide van zijn teamgenoot Sebastian Vettel tijdens de GP van Stiermarken en verremde hij zich tijdens de GP van Sakhir, waardoor meteen ook een einde kwam aan de race van Max Verstappen en waardoor Sergio Pérez ver terugviel. "Een paar keer ging het niet zoals de bedoeling was en daardoor verloren we wat punten", stelt Leclerc over de situaties waarin zijn gewaagde acties verkeerd uitpakten.

Stap in de goede richting

"Wat betreft mijn eigen prestaties ben ik erg blij. Nu dit seizoen voorbij is kijk ik uit naar volgend jaar." Leclerc meent dat het team veel geleerd heeft van dit moeilijke seizoen. "We komen sterker terug en ik hoop dat we dat volgend jaar op de baan kunnen laten zien. Hoe groot de stap is die we volgend jaar maken weet ik niet, maar ik weer wel zeker dat het een stap in de goede richting gaat zijn."

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen