Leclerc en Ferrari hopen op overwinningen komende races

20006-spanish-gp-thursday

Charles Leclerc is optimistisch over de toekomstige races die hij met Ferrari gaat rijden. Hij vertelt aan Formula 1 dat het team binnenkort voor de winst gaat rijden. Het team heeft volgens de Monegask een enorme sprong vooruit gedaan na een middelmatig seizoen in 2020 waar ze als zesde in het constructeurskampioenschap eindigden. 

Leclerc is in de eerste vier races van het seizoen in de top-6 geëindigd. Een enorme prestatie voor het team die vorig jaar met snelheids-problemen kampten. Hoewel hij het seizoen begon met een paar podiumplaatsen greep hij dit jaar een paar keer net mis. Maar Leclerc is positief over de vooruitgang van het team: "Vorig jaar was een moeilijk seizoen, maar ik denk dat we als team kunnen laten zien dat we goed werk hebben verricht door stappen in de juiste richting te zetten."

Hij geeft zijn complimenten aan het team van Ferrari. Hij vertelt dat ze vorig jaar snel accepteerden dat ze een stap terug hebben gedaan, maar dat ze daarmee goed zijn omgegaan. En zegt ook blij te zijn om te zien dat het harde werk van het team niet voor niets is geweest. "De weg is nog lang en we willen binnenkort strijden voor de eerste posities. Maar ik denk dat de manier waarop we werken de juiste is en dat we het gewoon goed doen als team, en we willen zo doorgaan. "

20038-scuderia-ferrari-spanish-gp-saturday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Binotto

Ook teambaas Mattia Binotto is positief over de vooruitgang van het team. Hij geeft aan dat het team heeft laten zien dat ze ook met zwakke punten kunnen omgaan. Na de grand prix in Spanje gaf hij aan dat het gat naar pole position in vergelijking met vorig jaar enorm gedaald was. Ook dat geeft volgens hem aan dat de algemene zwakke punten zijn aangepakt.

Ook Binotto is ervan overtuigd dat zijn coureurs binnenkort voor de overwinning gaan strijden op de baan. "Het zal tijd kosten om nog sterker te worden, maar ik denk dat dit team geweldig en capabel is. Ik ben er vrij zeker van dat dat ons grote voldoening kan geven."

Lees ook: Officieel: Dubbelheader op Red Bull Ring, geen GP Turkije meer

Lees ook: Verschuur: “Zonder Leclerc zit Ferrari in de problemen”

Lees ook: Leclerc: “Jammer dat we derde plek niet konden vasthouden”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen