Leclerc: "Ervaring Sainz gunstig voor Ferrari"

20090-f1-test-bahrain-sf21-day-1

De ervaring die Carlos Sainz heeft opgedaan tijdens het rijden voor andere teams is nu al gunstig voor Ferrari. Dat zegt Charles Leclerc tegen RaceFans. 

Sainz kwam de afgelopen vier jaar uit voor McLaren, Renault en Toro Rosso. Desondanks zegt Leclerc dat hij en Sainz dezelfde feedback geven over hun nieuwe bolide. "We gaan dezelfde kant op met de opmerkingen over onze auto."

Ferrari hoopt zich dit jaar te herstellen van een slecht seizoen in 2020. Het Italiaanse team merkte toen al snel dat de bolide niet competitief was. "In 2020 hing er een rare sfeer toen we ons realiseerden dat de dingen erger waren dan verwacht", zegt Leclerc. "Maar de mentaliteit veranderde heel snel en er was veel motivatie om terug te keren waar we willen zijn." Dat is dit jaar volgens Leclerc niet anders.

 

20084-f1-test-bahrain-sf21-day-1-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Kennis Sainz

Volgens Leclerc helpt de kennis die Sainz heeft over hoe andere teams werken Ferrari. De renstal uit Maranello kan hierdoor namelijk herkennen waar ze de wagen kunnen verbeteren. "Carlos brengt veel ervaring met zich mee, wat heel interessant is. Dat geeft ons nieuwe wegen om te verkennen."

"De mentaliteit van het team is hetzelfde als vorig jaar. We zijn echt bereid door te zetten", besluit Leclerc.

Lees ook: Verstappen: ''Auto voelde voorspelbaar aan''

Lees ook: LIVE dag 2 wintertest Bahrein: Weinig tracktijd Bottas en Norris

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden