Leclerc helpt het Rode Kruis in Monaco

door Tim Koenders
image

Charles Leclerc helpt graag mee om mensen te helpen die het moeilijk hebben. Eerder heeft de Monegask al geld opgehaald voor het goede doel en nu helpt hij het Rode Kruis. In deze periode zonder racen heeft hij tijd voor andere dingen en het is goed om te zien dat hij die tijd goed besteedt.

In de periode waarin Formule 1 coureurs niet kunnen racen hebben ze genoeg tijd voor andere dingen. Charles Leclerc is druk met het racen op de simulator maar probeert ook zeker andere mensen te helpen. De Ferrari coureur deed eerder al mee aan een virtuele race om geld op te halen voor het goede doel. Het geld ging naar de World Health Organisation die werkt aan de bestrijding van het coronavirus. Tijdens de race waar ook namen als Alexander Albon en Antonio Giovinazzi aanwezig waren werd er een bedrag van ongeveer 50.000 dollar opgehaald.

Het racen voor het goede doel vindt Leclerc nog niet genoeg. Tegenwoordig helpt hij ook het Rode Kruis in Monaco. Hij bezorgde onder andere maaltijden bij ouderen die hun huis niet uit kunnen. Ook bezorgde hij maaltijden voor de vrijwilligers van het Rode Kruis. Maar dat is nog niet alles, de Monegask hielp het Rode Kruis ook nog met het transporteren van apparatuur naar het Princess Grace Hospital Centre.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen