190015_sin

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft zich als snelste gekwalificeerd voor de Grand Prix van Monaco. De laatste keer dat hij vanaf pole position mocht starten was in 2019. Of hij zondag ook echt vanaf de eerste startplek mag starten is echter nog onzeker.

Charles Leclerc veroorzaakte op het aller laatste moment een rode vlag door zijn auto in de prak te rijden tegen de vangrail. Het zorgde er niet alleen voor dat andere coureurs hun snelle ronde niet meer konden afmaken, maar de hele sessie werd gestopt. Wat de schade aan de auto van Leclerc is, is afwachten. Maar mocht de gearbox vervangen moeten worden, dan riskeert hij een gridstraf en is hij zijn pole position in Monaco kwijt. "Ik maak me zorgen om een penalty voor de gearbox", aldus een bezorgde Leclerc tegenover Grand Prix Radio.

Emotioneel

Heel even leek er namelijk geen twijfel over mogelijk. Hij zou pole gaan pakken na een ijzersterke kwalificatie. "Ik vond het moeilijk om me er mentaal bij te houden, ik was emotioneel na Q2. Maar ik vertelde mezelf in de auto dat ik tijdens Q3 mezelf weer moest herpakken", aldus Leclerc. Of de Monegask zondag vooraan start is dus afwachten. "Ik heb hier altijd veel ongeluk gehad, dus het is afwachten wat we morgen gaan doen", zegt de Ferrari-coureur. Zijn teamgenoot Carlos Sainz kende eveneens een goede kwalificatie. De Spanjaard reed lange tijd in de top van het klassement, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met P4.

Lees ook: Verstappen: “Rode vlag heeft mijn kans op pole verpest”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole in Monaco ondanks crash

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden